Красимир Каракачанов: С цената на един нов самолет можем да ремонтираме цялата си авиация


Красимир Каракачанов: С цената на един нов самолет можем да ремонтираме цялата си авиация
30 Септември 2017, Събота


В Министерството на отбраната години наред да се правили изключителни безобразия при закупуването на техника. Слючвали са се сделки, за да могат определени хора да се прибират комисионни, каза военният министър

Автор: Иван Енев

„Нови изтребители ще има, защото според мен вариантът да се търси нещо старо не е добър”, заяви пред NOVA вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Аз съм за това, ако купуваме, да е нова техника. Стари самолети имаме и в много от случаите те са по-добри от тези, които ни предлагат”, подчерта Каракачанов.

"Ние с много по-малко пари, с цената на един нов самолет, можем да ремонтираме цялата или почти цялата си авиация", смята Каракачанов.

„В Министерството на отбраната години наред да се правили изключителни безобразия при закупуването на техника. Слючвали са се сделки, за да могат определени хора да се прибират комисионни, а не да се обслужват интересите и способностите на армията. Заради това, че няма съден и няма в затвор, ще си спестя да говоря с имена, за да не ме съдят мен”, каза още Каракачанов.

„Тъй като практиката досега винаги е била ремонтните работи в Министерството на отбраната да се извършват през фирми-посредници, аз заявих, че ремонтът на 15-те МиГ-29 ще бъде извършен с пряко договаряне между министерството и РСК „МиГ”. Поради тази причина преди 3 месеца поканих в София генералния директор НА РСК „МиГ”. Направили сме меморандум, няма да има посредници. Няма да допусна да има далавера”, добави той.

Според него е „грехота към хората” да не се използва техниката, която може до 2029-2030 година да бъде използвана. „Със сравнително малко пари може да бъдат ремонтирани и МиГ-29, и Су-25 и L-39", убеден е Каракачанов.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
MUNCHO
02.10.2017 11:54:45
0
0
A OSHTE PO-DOBAR VARIANT E: S TEZI PARI DA SE ZAKUPJAT PATENT/LITZENZ I ,,NOU XAO,,ZA PROIZVODSTV
O.ILI DA SE NAPRAVI,,DZOU VEN4AR,,S SHVEDITE ILI,,JUROFAITER,,.ILI ,,MIG,,.KATO N E P R E M E N N O-
DVIGATELITE,ELEKTRONIKATA I BOEKOMPLEKTA TRJABVA DA SE PROIZVEZDAT V BALGARIJA!TOVA SE NALAGA OT GLEDNA TO4KA NA SIGURNOSTA I LOGISTIKATA PRI EDNA EVENTUALNA VOINA!
1
Приятел на България
01.10.2017 04:07:21
0
0
Относно признаването на българско малцинство от Албания:
1. По-голямата част на обществото в БЮРМ/Македония, тоест македонистите са крайно враждебно настроено към албанското малцинство и към Албания/Косово. В почти всички смесени села или градове има надписи "Смрт на шиптарите". Дълги години македонското правителство не е приложило цялостно подписания от него Охридски рамков договор. Ако не беше огромното й албанско малцинство БЮРМ щеше да създаде сепаратистки партии и организации и в източна Албания, както е направила (с подкрепа на Белград) и в Пиринска и Егейска Македония. Въпреки това Албания е направила отстъпки в полза на БЮРМ като е признала "македонското малцинство", отказала да признае българското и дори позволяваше тамошните българи да бъдат македонизирани. Българското малцинство е по-старо от македонското но е в процес за македонизация поради това, че тези българи по-лесно разбират "македонския език" от (източния литературен) език който е официален в България и поради пропагандата на македонисти от БЮРМ. Отстъпка е направила и Косово като се е опитвала да на наложи стандартния "македонски език" на гораните.
2. Европесйският Парламент настоява Албания да признае българското малцинство.
3. Българските организации имат всичките документи необходими за признаване, включително и задължителния брой подписи.
Обаче всичко това може да не важи, ако сте загубили американската подкрепа (която беше задължителна за подписване на договора за добросъседство) или ако не искате да делите БЮРМ в бъдеще с албанците и те знаят това. Нереалистично е да си мислите че САЩ или Русия ще позволят цялата БЮРМ да се обедини с България. САЩ подкрепят албанците а Русия не само че не може да ви даде БЮРМ но тя предпочита Сърбия, би дала БЮРМ на сърбите или би настоила Сърбия да получи голяма част от нея за да има две балкански държави васали, вместо само една. А какво би направила обединена с БЮРМ България с почти милион албански граждани? Искате ли война по косовски? Тогава албанците ще имат подкрепа и от Турция, и от Гърция, и от Сърбия.
https://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika/163-2017/broy-4-2017/2672-destabilizirat-li-se-balkanite
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки