Патриотите отново настояват за отнемане на лиценза на ТЕЦ „Варна“


Патриотите отново настояват за отнемане на лиценза на ТЕЦ „Варна“
Ключови думи: ТЕЦ Варна, лиценз, КЕВР
29 Септември 2017, Петък


За период от близо една година КЕВР не предприе никакви конкретни действия по искането за стартиране на процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ ЕАД по отношение на топлоцентралата

Автор: Десант

Народните представители от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов,  Славчо Атанасов и Александър Сиди писаха до председателя на КЕВР Иван Иванов с настояване да бъде отнет лиценза на ТЕЦ „Варна“ ЕАД.

В писмото си депутатите посочват, че не е даден официален отговор по сигнал от миналата година, изпратен до Комисията от Красимир Каракачанов, Искрен Веселинов и Валери Симеонов.

За период от близо една година КЕВР не предприе никакви конкретни действия по искането за стартиране на процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ ЕАД по отношение на ТЕЦ Варна, казват от „Обединени патриоти“.

Те настояват КЕВР да започне незабавно процедура за отнемане лиценза на ТЕЦ Варна съгласно чл. 56 (3) от Закона за енергетиката. Казват, че е на КЕВР отговорността да се намери нов собственик на централата, който в най-кратък срок да гарантира функционирането ѝ, както и сигурността на електроснабдяването в Североизточна България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки