Тази зима Пампорово ще е без пожарна служба


Тази зима Пампорово ще е без пожарна служба
29 Септември 2017, Петък


За курорта ще се грижат огнеборците от Смолян и Чепеларе

Автор: Десант

За предстоящия зимен сезон курортът Пампорово остава без пожарна служба. Това бе съобщено от ръководството на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Все още не се знае точно кога ще бъде закрита пожарната, но е сигурно, че през идващата зима тя няма да работи.

„На територията на област Смолян, единствено пожарната служба в Пампорово ще бъде закрита. Това е, което мога да кажа на този етап, а кога точно ще се случи, зависи от чисто технически и документални подробности, но се очертава за предстоящия сезон там да няма служба", коментира пред 24smolian.com старши комисар Красимир Шотаров - директор на дирекция „Оперативни дейности" при ГДПБЗН-МВР.

Според него, службите в Баните и Неделино се запазват и въобще не е било на дневен ред тяхното закриване. „Нещо повече, условията в Неделино ще бъдат подобрени", категоричен е той.

Смолянската медия припомня, че синдикатите в МВР алармират от доста време за съкращаването на противопожарни служби в страната, като дори в Неделино се сформира Инициативен комитет за спасяване на пожарната служба там, като бяха готови да доокомплектоват нарядите с доброволци.

Пожарникарите от Пампорово ще бъдат преназначени в други служби, а курортът ще бъде покриван от пожарните в Смолян и Чепеларе. Времето за реакция на огнеборците ще е от 7 до 12 минути, твърдят от ръководството на пожарната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки