НАП ще търси глобата от шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг


НАП ще търси глобата от шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг
29 Септември 2017, Петък


Ако приходната администрация не открие имущество или активи на осъдения, достатъчни за събиране на вземането, тя ще търси съдействие от компетентните органи на Кралство Швеция

Автор: Десант

Във връзка с публикации и коментари по делото на шведския гражданин, Ралф Сундбер и постановената присъда на Районен съд – Несебър, от бургаския съд разпространиха прессъобщение „с оглед обективност и истинност на информациите".

Несебърския районен съд призна Ралф С. за виновен за извършеното престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. първо, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за нанасяне на лека телесна повреда, като на основание чл. 78а от НК го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 4 500 лева.

Производството пред съда е образувано по реда на Глава 28 от НПК – чл. 375 и сл. от НПК, на основание внесено от прокурора постановление, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност, с налагане на административно наказание. Санкцията, предвидена от законодателя в случаите на приложимост на чл. 78а от НК, е от 1 000 до 5 000 лева. В рамките на посочените в закона граници на наказанието, съдебната инстанция е определила и наложила наказание от 4 500 лева, което се доближава до максималния размер на законово установената горна граница.

Съгласно изричната разпоредба на чл. 376, ал. 3 и ал. 4 от НПК, в производството пред съда по разглеждане на предложението за освобождаване на обвиняемия Ралф С. от наказателна отговорност, не се допуска граждански иск, както и участие на частен обвинител.

След влизане в сила на постановения съдебен акт, действията по привеждане в изпълнение на присъдата, предвиждат препис от същата да се изпрати на съответния орган, който в случая е Национална агенция за приходите – орган, натоварен да събира вземанията на съдебната власт.

В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на осъдения, достатъчни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признаване и събиране на наложената глоба на компетентните органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки