Митничари демонтираха нелегален казан за ракия


Митничари демонтираха нелегален казан за ракия
29 Септември 2017, Петък


Инсталацията е била заредена със суровина и в работен режим

Автор: Десант

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница-Бургас откриха нелегален казан за ракия в работен режим. Съоръженията са демонтирани и задържани, а срещу собственика на обекта ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

На 26 септември 2017 г. митническите служители извършват проверка в дерегистриран СМОД (специализиран малък обект за дестилиране) на територията на село Драгоданово, община Сливен. Обектът е бил собственост на местна кооперация, но е продаден на трето лице и към момента на проверката няма валидна регистрация като специализиран малък обект за дестилиране.

Митническите служители откриват в обекта две инсталации за дестилиране на алкохол с вместимост по 250 литра, заредени със суровина и в работен режим, като фактическото дестилиране на алкохол е било пред започване. Собственикът на обекта  не е представил необходимото удостоверение за регистрация, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Съоръженията са демонтирани и задържани от митническите служители. В ход е процедура по съставяне на акт за установяване на административно нарушение. В случая глобата по ЗАДС е от 1000 до 3000 лева за физическо лице.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки