Как и къде можем да станем астрономи за една нощ


Как и къде можем да станем астрономи за една нощ
Снимка: Фейсбук
28 Септември 2017, Четвъртък


Разберете къде се намира космическата „Статуя на свободата” и какво е общото между Кристиано Роналдо и галактиката CR7

Автор: Десант

Вселената е изпълнена с безброй невероятни обекти. Самата мисъл да надникнем отвъд границите на човешкото зрение е пленителна.

В Европейската нощ на учените на 29 септември (петък) Планетариумът в Смолян, който в деня на Съединението отбелязва 42 години от откриването си, отваря врати към всемира - за малки и големи, за семейства и приятели, за ученически групи или индивидуални посетители. 



Който пристъпи прага му след 20 ч. в тази мистична нощ на разгадаване на тайните на необятния свят край нас, ще научи къде е домът на нашата галактика Млечен път, къде се намира космическата “Статуя на свободата”, какво е общото между Кристиано Роналдо и галактиката CR7, както и още много факти за най-странните и екзотични обекти във Вселената бели и кафяви джуджета, неутронни звезди, пулсари и черни дупки...

Ще стане дума и за най-великия и влиятелен учен, живял някога – физик, математик, астроном, философ и богослов – Исак Нютон.

А ако времето я ясно, тогава среднощните посетители ще имат шанса да погледнат към звездите с телескопа на обсерваторията.

„Станете астрономи за една нощ!" - приканват любознателните ентусиасти служителите на смолянския планетариум. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки