Ученикът от Садово, пребил с дървен кол учител, застава на подсъдимата скамейка


Ученикът от Садово, пребил с дървен кол учител, застава на подсъдимата скамейка
Снимка: бТВ
28 Септември 2017, Четвъртък


Районна прокуратура-Асеновград внесе обвинителен акт по бързо производство спрямо 17-годишният Атанас Георгиев за нанасяне на телесна повреда на учител и хулиганство

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния Атанас Георгиев от Садово, който преби с кол учител от местната гимназия. Според обвинението побойникът напълно е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

На 19 септември Атанас Георгиев нападнал по време на учебен час колежка на преподавателя Антон Велков. Опитал се да я удари и сипел по неин адрес заплахи. Тя се уплашила и излязла от стаята, за да потърси помощ.

Суматохата привлякла вниманието на Антон Велков, който имал час с друг клас на същия етаж. Той излязъл на коридора, за да види какво се случва. Тогава Атанас с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави, каквото и да е друго.



В един момент обвиняемият ученик казал на Антон Велков „сега ще видиш какво ще стане“ и бягайки напуснал сградата на училището. Върнал се веднага, като носил в ръката си дървен клон с дължина около 160 см. и дебелина около 3 см.

Насочил се рязко към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит останал неуспешен. Веднага след това обвиняемият отново посегнал и нанесъл силен удар в главата на учителя, при който той изгубил съзнание. 

Обвиняемият избягал от сградата, като по-късно е бил открит и задържан със заповед по Закона за МВР. В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда.

Спрямо обвиняемият Атанас е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23 септември 2017 г. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки