Садистите от бандата на Квиц били наблюдавани цели 2 години


Садистите от бандата на Квиц били наблюдавани цели 2 години
27 Септември 2017, Сряда


120 служители на МВР са участвали в акцията по залавянето на членовете на организираната престъпна група

Автор: Иван Енев

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, директорът на ГДБОП г-н Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор г-жа Румяна Арнаудова изнесоха информация за хода на разследването срещу жестоката банда на Цветомир Ценов – Квиц.

От пресконференцията на Прокуратурата става ясно още, че бандата на Квиц запълнила престъпната ниша, освободена след ареста на Ангел Попов-Главестия. Оказва се, че много от излезлите на свобода и останали извън решетките негови хора се влели в престъпната група на Квиц.

Всички те били под наблюдение цели две години – от 2015 г., но до задържането им се стигнало вчера.

Брутални сексуални извращения, грабежи, наркотици, лихварство, палежи, заплахи с убийство - това са само част от ужасяващите подробности за организираната престъпна група, ръководена от Квиц, която беше разбита вчера при мащабна акция при мащабна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Козлодуйско.



В операцията са участвали 120 служители от ГДБОП, жандармерията и Бюрото за защита на свидетели към главна прокуратура. Задържани са 9 човека, всички от Козлодуй и околните села.

До момента по случая са разпитани повече от 25 свидетели, 12 от които пред съдия от специализирания съд, съобщи Иван Гешев.

По време на акцията са извършени над 30 претърсвания, открити и иззети са  2 пистолета, марихуана, амфетамини, 20 000 евро, 10 000 лева палки, тръби и други предмети, част от които са използвани за сексуални извращения.



Седем са задържаните лица с мярка за неотклонение от 72 часа, един от тях се е опитал да избяга, но е бил заловен. Две лица все още се издирват. Предстои утре да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.  

Престъпната група е действала на територията на Козлодуй и околните села, като има данни и за взаимодействия с други организирани престъпни групи. Уникалното при нея е, че престъпниците са били разделени по „ресори“, като всеки е отговарял за определена престъпна дейност.

Румяна Арнаудова подчерта важната роля на Бюрото за защита на свидетелите, което подпомага събирането на свидетелски показания и активната работа с пострадалите жертви.

Междувременно от Прокуратурата показа снимки от акцията. На тях се вижда как бандата се е била въоръжила с куп оръжия, фалшиви пари и наркотични вещества.



"Да се прекрати действието на такива банди в България - това е приоритетът на ГДБОП и спецпрокуратурата. С нашите действия искаме да прекратим съществуването на мутренските банди, с които по различни причини местната власт не е успяла да се справи. Да ни очакват и на други места в страната", закани се Гешев.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки