Подготвя се второ издание на Фестивала на българската патриотична песен „Опълченците на Петрич“


Подготвя се второ издание на Фестивала на българската патриотична песен „Опълченците на Петрич“
27 Септември 2017, Сряда


Песните, които ще прозвучат на фестивалната сцена, са предимно от македонския патриотичен блок

Автор: Десант

На 7 октомври ще се проведе второто издание на Фестивала на българската патриотична песен „Опълченците на Петрич“. Както и миналогодиния форум, така и този е посветен на годишнината от Петричкия инцидент.

Целта на организаторите на събитието - младежката организация на ВМРО-Петрич, е да се повдигне патриотичния дух сред местното население, като в същото време се даде поле за изява на самодейните групи, състави и изпълнители от региона.

„Песните, които ще прозвучат на фестивалната сцена, са предимно от македонския патриотичен блок. Новото тази година ще е много по-професионалната организация на форума. По време на първото му издание песните бяха изпълнявани акапелно, докато тази година вече ще има съответната техника за озвучаване. Надяваме се догодина спектакълът да е още по-грандиозен" - коментира Михаил Велев от организаторите.

Освен самодейни групи, във фестивала тази година ще вземат участие и деца от местните училища. Сцената ще очаква своята публика на петричкия площад "Възраждане" от 19 ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки