Бойко Борисов: Дължа извинение на Валери Симеонов


Бойко Борисов: Дължа извинение на Валери Симеонов
26 Септември 2017, Вторник


Вицепремиерът и лидер на НФСБ е бил подведен от министъра на регионалното развитие, че ще бъде сменен шефът на ДНСК, обясни министър-председателят

Автор: Силвия Горанова

Никога не сме имали търкания с Патриотите – в това е категоричен министър-председателят Бойко Борисов. „Проведе се коалиционен съвет, защото аз и Валери Симеонов бяхме цяло лято на работа, а другите бяха на почивка и имаше малко напрежение в това отношение. Иначе редовно в понеделник или вторник се събираме и говорим по всички теми“, посочи премиерът.

Той даде пример и за един от случаите, по които възникнало коалиционно напрежение – когато Валери Симеонов съобщил през Фейсбук, че ще уволняват шефа на ДНСК Милка Гечева.

Борисов призна, че дължи извинение на Симеонов, защото упрекът се стоварил върху него – че съобщава в профила си за уволнение на човек. В същото време новината е била оповестена на Симеонов преди това от регионалния министър Нанков още в Министерския съвет.

„Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично“, обяви Борисов.

„Така че ни е много спокойно, добре във всяка една тема. За мен няма търкания и недоразумнеия“, обобщи той отношенията в управляващата коалиция. Попитан дали е вярно, че Каракачанов и Симеонов са в обтегнати отношения, лидерът на ГЕРБ каза: „Аз не се бъркам в чужди партии и чужди семейства“, като добави, че не се е налагало той да ги сдобрява.

Даже призна, че лидерът на ВМРО и на НФСБ така се закачат помежду си, че дори той се подвеждал в началото, че са скарани понякога: „Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги мога да остана с впечатление, че се карат. Но после, като започнат да се смеят… и беше нужно време, за да им свикна на табиета“, разказа премиерът.

Премиерът коментира и въпроса за евентуално увеличение на полицейските заплати. „Не обичам да работя под натиск”, заяви той в отговор на въпрос на bTV кога ще говори по темата.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки