Борисов разпореди: Проверките относно „Емко“ да са в съкратени срокове


Борисов разпореди: Проверките относно „Емко“ да са в съкратени срокове
21 Септември 2017, Четвъртък


Ден по-рано, в предаването „Лице в лице“, вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов изнесе тревожни данни около завода за оръжие

Автор: Силвия Горанова

Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода „Емко“, поиска министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите.

„По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът“, казва премиерът Борисов.

Ден по-рано, в предаването „Лице в лице“ на телевизия бТВ, вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов обяви, че е притеснен от огромното количество боеприпаси, складирани района на Бургас, които чакат да тръгнат към Индия.

„Поискал съм доклад и становище за взаимоотношенията между „Емко“ и „Кинтекс“. Надявам се до дни проблемът да бъде решен“, уточни вицепремиерът. По негова информация проблемът е, че „Емко“ седи на входа изхода на ВМЗ-Сопот.

„Винаги, когато е необходимо, отстоявам позиции в областта на икономиката. Събрах Емилиян Гебрев, собственика на „Емко“, и министъра на икономиката Емил Караниколов, разговарях и с всеки един поотделно. В проблем като този, ако трябва ще събера и папата и ходжата, за да намерим решение, възкликна Валери Симеонов по повод скандала с отнетия лиценз на „Емко“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки