Патриотите поздравиха еврейската общност за новата 5778 година


Патриотите поздравиха еврейската общност за новата 5778 година
21 Септември 2017, Четвъртък


В декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание, те пожелават да помним миналото си и да живеем задружно в бъдещето

Автор: Десант

"Евреите в България са пример за успешна интеграция. Пример, който всички малцинствени групи в нашето Отечество трябва да следват". Това се казва в декларация на парламентарната група на "Обединени патриоти", прочетена днес от Александър Сиди от трибуната на Народното събрание, с която бе поздравено поздравление към еврейската общност у нас по повод новата 5778 година.

В обръщението се изтъква, че "българските евреи са загивали рамо до рамо със своите братя българи по бойните полета в защита на Родината", за което толерантният български народ им е отвърнал със същото, сътворявайки чудото на спасението. "През 1943 г. извърши един високохуманен акт, който спаси от сигурна смърт 60 хиляди души, изпратени в лагерите само заради своя произход" - припомня декларацията.

Патриотите обръщат внимание, че "днес враговете на България, активно подкрепяни от безродници, родени тук, се опитват да омаловажат този факт и да лепнат срамно обвинение над българите, заличавайки спомена за спасението, наблягайки  единствено на загиналите евреи от Македония и Тракия".

По повод Новата еврейска година от "Обединени патриоти" пожелават да помним миналото си и да живеем задружно в бъдещето.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки