Митничари откриха в Бургас склад с над половин тон ракия без платени акцизи


Митничари откриха в Бургас склад с над половин тон ракия без платени акцизи
Снимка: Агенция „Митници"
21 Септември 2017, Четвъртък


Ракията била насипана в бидони и пластмасови бутилки

Автор: Десант

Над половин тон наливен алкохол в бидони и пластмасови бутилки откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас.

На 18 септември митническите служители извършват проверка в регистриран специализиран малък обект за дестилация на територията на морския град. 

Установено е, че частният имот на територията, на който е разположен  казанът за варене на ракия, е свързан чрез закрит коридор с пристройка в съседен парцел. И двата съседни имота са собственост на лица в роднинска връзка, уточняват от Агенция "Митници". 

В помещение, пригодено за склад, в тази пристройка митническите служители откриват в бидони и пластмасови бутилки общо 543,2 литра наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис, без документи за платен акциз.

Нелегалният продукт с измерена алкохолна концентрация от 43 до 49 % vol е иззет. Взети са проби за анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза  по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки