Валери Симеонов поиска закриване на дружеството „Слънчев бряг” АД


Валери Симеонов поиска закриване на дружеството „Слънчев бряг” АД
20 Септември 2017, Сряда


Превърнало се в звено на корупция, категоричен е вицепремиерът и лидер на НФСБ пред бТВ

Автор: Силвия Горанова

„Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща, затова политическите решения трябва да се обсъждат, преди да се вземат.” Това каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Лице в лице” на телевизия бТВ.

Той е поискал от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на следващата седмица да се състои политически съвет между партиите в управляващата коалиция.

За уволнението на шефа на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева, което той оповести в профила си във Facebook, а после регионалното министерство опроверга, той каза: „Приемете го като информация в аванс”.

Относно проверките за шума по Черноморието Валери Симеонов обяви, че акциите са били срещу хората, които отиват в „Слънчев бряг”, за да упражняват звуков терор върху стотици хиляди почиващи.

„Всичко това, за да могат някакви си тарикати да вадят големи печалби. Оборотите им са по 100 000 лв. за вечер”, коментира още Симеонов пред бТВ.

Той ще настоява за закриване на дружеството „Слънчев бряг” АД, което се е превърнало в звено на корупция.

Другият проблем по Черноморието е укриването на приходи и така в хазната влизат годишно по 6,5 млрд. лв. вместо 11 млрд. лв., обясни вицепремиерът.

Валери Симеонов ще даде на прокурор ТЕЦ „Марица Изток” заради корупционна сделка за варовик, в която цените на суровината са били завишени с 6 лева няколко часа, преди провеждането на търга. Дотогава на сайта на дружеството и на „Българска стокова борса” е била качена подвеждаща информация. Спечелилите две фирми пък са свързани с едно и също лице. Заради същата сделка вицепремиерът ще настоява да се отнеме лиценза на „Българска стокова борса”.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Христо Радев
20.09.2017 21:02:00
0
0
и....... На следващите избори, хайде пак за Герб?! Хора, български народе, Трябва да сме активни по изборите! Не става с мантри и прах в очите. Какво още да свърши ( на полза Роду), вицепремиерът Валери Симеонов?!! Сам,докъде!!!????
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки