Строителство на нова сграда до дере във Варна заплашва с второ „Аспарухово"


Строителство на нова сграда до дере във Варна заплашва с второ „Аспарухово"
Снимка: moreto.net
20 Септември 2017, Сряда


Жители на варненския квартал „Левски" протестират срещу инвестиционна инициатива

Автор: Десант

Строителството на пететажна сграда до дерето край детска градина „Гълъбче” във Варна може да доведе до второ наводнение като това в „Аспарухово”. Зорлем ще допуснем със законно строителство ново бедствие. В това са убедени жители на квартал „Левски”, които снощи излязоха на пореден протест срещу инвестиционна инициатива в района, предаде репортер на Moreto.net.

При всеки пороен дъжд в дерето се стича изключително много вода, която прониква в подлеза на Базар „Левски”, който става непроходим и опасен, категоричен е Огнян Симов, който е архитект и живее в района. Според него строителство в дерето може да доведе както до екологичен проблем, така и до фатални инциденти.

Част от исканията на протестиращите е от Общината да изложат документи, въз основа на които мястото е било предоставено на инвеститора. И питат каква ще е тази обществена сграда, как ще бъде изградена на ръба на канала, след като преди време част от детската градина пропаднала заради честите наводнения от дерето. Според Илко Станев от градската управа нарочно крият информация.

Свилена Коева също живее в района. Тя е притеснена, че офис постройката ще засенчи сградата и площадката на детската градина. Според нея теренът върху дере не е устойчив, защото отдолу минава вода. По думите й устно и главният архитект, и зам.-кметът Пейчо Пейчев са уверили през 2014 г. не е целесъобразно да се строи.

Според информационната табела на обекта, началото на строежа е поставено през август тази година. Имотът е урегулиран, а разрешителното е за сграда за обществено ползване.

Източникwww.moreto.net


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки