Рушащ се бивш завод в Габрово може да падне върху главите на децата, играещи в двора на близкото училище


Рушащ се бивш завод в Габрово може да падне върху главите на децата, играещи в двора на близкото училище
Снимка: Gabrovo News
19 Септември 2017, Вторник


Сградата, паметник на културата, е обезопасен с предпазна мрежа, която обаче не е достатъчна да предпази от падащи отломки

Автор: Десант

Обявената за паметник на културата, но рушащата се сградата на цех номер 9, част от вълнено – текстилния комбинат "Георги Генев", построен през далечната 1889 г., застрашава живота и здравето на децата, играещи в двора на Начално училище „Васил Левски“ в Габрово. Това алармира читател на „Габрово нюз“ .

Бившият завод тъне в разруха и представлява реална опасност, тъй като стената на опасната постройка е граница на игрището, на което всеки ден децата играят под парчета падащи тухли и части от покрива на някогашния цех с нелепото днес име "Успех". 

Репортери на медията са установили на място проблема. Те са категорични, че въпреки монтираната обезопасителна мрежа, налице са всички реални предпоставки да настъпи неприятен инцидент, тъй като ясно се вижда, че от нея липсва голямо парче. На покрива се е появила растителност и дори е израсло дърво.

Габровският сайт изразява надежда, че компетентните органи ще се самосезират по случая и ще бъдат предприети спешни мерки, преди да стане прекалено късно и да се е случило нещастие.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки