Разкриха убийците на таксиметровия шофьор в София


19 Септември 2017, Вторник


Борислав, известен с прякора Бобъра, бил член на наркогрупа, аверите му се уплашили, че може да ги издаде

Автор: Янко Крумов

Разкрити са извършителите на убийството на таксиметровия шофьор в София, съобщи Емилия Русинова, административен ръководител на Софийска градска прокуратура, на извънреден брифинг днес.

Борислав, известен на органите на реда с прякора Бобъра, бе прострелян смъртоносно в столичния квартал „Надежда“ в началото на годината. Малко след нападението той почина от раните си.

„В хора на разследването се стигна до арестуването на няколко човека. На две от лицата са повдигнати обвинения. До този резултат стигнахме благодарение на добрата организация в работата на прокуратура и всички отдели на МВР", разясни Русенова.

"Изключително съм удовлетворен от работата, която свършихме", каза от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Групата е била много добре организирана и убийството на таксиметровия шофьор го показва. Тези хора не са се страхували да използват и репресивни мерки спрямо членове на групата. Този човек е бил част от групата и е участвал в трафика на огромно количество хашиш, най-голямото задържано в България - 14,5 тона.
Таксиметровият шофьор не е бил обвиняем по делото за хашиша в спецсъда. Явно сегашният ръководител на групата се изплашил, че този човек може да проговори и са прибегнели до неговото убийство“,
каза още Маринов.

Той уточни, че бандата се е занимавала и с контрабанда на цигари.

„Там също може да говорим за задържането на огромно количество цигари без бандерол. Много съм доволен, че няма никакво изтичане на информация по случая. Работата и разследването бяха много тежки и се спазваше голяма секретност. Знам, че вие искате незабавно информация, но ние трябва да спазваме закона", добави още той.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки