Във Варна учредиха Младежка асоциация по политически науки


Във Варна учредиха Младежка асоциация по политически науки
19 Септември 2017, Вторник


Членовете й ще правят безпристрастни анализи на обществото и ще осъществяват проучвания

Автор: Десант

Студенти, докторанти и млади политолози от цяла България учредиха във Варна Младежка асоциация по политически науки.

Организацията си поставя за цел да работи за развитие на младите хора и активното им участие в обществения живот. Тя си поставя за задача да предоставя безпристрастни анализи на обществото и да осъществява проучвания.

За председател на Асоциацията бе избран варненският политолог Сергей Петров. Той е бивш възпитаник на Великотърновския и Варненския свободен университет. В момента е експерт „Младежки политики и партньорсва“ към Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“.

По думите му новосформираната младежка политологична асоциация е с отворени врати както към младите хората, така и към структурен диалог със сходни регионални, национални и международни организации, в това число и всички отговорни фактори, които имат отношение към младежките политики.

В избраното ръководство на асоциацията има представители с противоположни политически възгледи. Въпреки това, всички са осъзнали, че като хора могат да преценят какви политически ценности да възприемат, но като експерти те трябва да бъдат безпристрастни и обективни.

,,Всички учредители се обединиха около факта, че в България има много млади и кадърни хора, които търсят подкрепа, поле за изява и израстване. Чрез своята експертиза нашата асоциация ще работи точно за това – да подпомага търсещите реализация на своите качества в сферата на публичните науки. За нас партньорството с представители на различните социални и обществени групи е основна колона за бъдещи общи успехи“ – допълва заместник-председателят на сдружението Саркис Саркисян.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Патриот
20.09.2017 11:05:22
1
1
Чудесно ! Има нужда от повече млади хора, които да имат политическа и гражданска грамотност, за да помагат на младите хора също да развиват такава. Младите хора трябва да мислят за бъдещето на своята своята страна, да имат аргументирани мнения и тези, които да отстояват.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки