Славчо Атанасов: Всяко трето дете у нас спортува рядко или никак


Славчо Атанасов: Всяко трето дете у нас спортува рядко или никак
18 Септември 2017, Понеделник


Депутатът от НФСБ, част от групата на Обединените патриоти, присъства на кръглата маса по въпросите за разликата в качеството на храните в държавите от ЕС, организирана от омбудсмана Мая Манолова

Автор: Десант

„У нас 220 000 българчета са с наднормено тегло – сочат последните данни. В същото време всяко трето дете заявява, че спортува рядко или никак. Според последното национално проучване едва 36,5 % от децата между 10 и 18 години са физически активни почти всеки ден“.

Това заяви председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и депутат от Обединени патриоти Славчо Атанасов след участието си в кръгла маса, организирана от Омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Кръглата маса на тема „Европа на два стандарта при храните – защитени ли са правата на българските потребители“ се проведе в Народното събрание днес.

„Правя този паралел, тъй като съм убеден, че когато става дума за най-уязвимата група в обществото ни – децата, въпросът за това потребители на какви храни са те, не може и не бива да стои изолиран от въпроса за това как се грижим за цялостното им развитие“ посочи Славчо Атанасов.

По думите му тревожната статистика за затлъстяването, за консумирането на некачествени и вредни храни е факт, въпреки усилията на национални програми за здравословно хранене. Статистиката за обездвижването сред децата – също.

„Това показва, че нишката някъде се къса. А тя се къса там, където е единична, там – където се работи на парче“, посочи депутатът от Обединени патриоти.

Той изрази увереност, че казаното на дискусията няма да остане на думи и заяви готовността на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта за съвместна работа по законодателни промени, които да повишат качеството на грижа към нашите деца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки