Скандал: Общинският лидер на БСП в Ловеч поръчал за първия учебен ден песента на Азис „Мотел"


Скандал: Общинският лидер на БСП в Ловеч поръчал за първия учебен ден песента на Азис „Мотел"
18 Септември 2017, Понеделник


"Това е петно за целия град" - категорична е ловешката кметица

Автор: Десант

Песен на Азис, прозвучала при откриването на новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги (ПГИТУ) в Ловеч, разтърси "Фейсбук" и общественото пространство у нас тези дни.

Оказа се, че поръчителят на песента „Мотел“ от репертоара на пошлата звезда на чалгата, е общинският лидер на БСП в Ловеч Мария Лилова. Нещо повече - лично тя е заснела и пуснала клипа, който светкавично обиколи социалните мрежи и погнуси стотици българи.

„Това е активно мероприятие, с което се цели уронване на доброто име на училището и хвърляне на петно върху целия град", коментира Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч и общински ръководител на ПП ГЕРБ. Тя е категорична, че това е направено умишлено, за да се провали първият учебен ден в Ловеч и резултатът е на лице, изтъкват местните медии.

Грубата манипулация е извършена час след приключване на тържественото откриване на новата учебна година, когато и учителите, и учениците са били вече в класните стаи. При все този факт това не променя общата картина – пошлост и злонамереност са диктували желанието на общинския лидер на БСП, който по професия е социален педагог, да пожелае не друга, а точно тази песен на Азис. При това в присъствието на нейните ученици от Помощното училище „Васил Левски“, с които тя е била гост на тържеството.

Макар Лилова да призна деянието си и да се извини, остава горчивината и възмущението, че един учител в държавна институция така омаскарява чистотата и тържествеността на първия учебен ден.

Ловчани се чувстват омерзени. Те смятат, че скандала хвърля огромно петно върху града, където обикновено в училищата звучи „Върви, народе възродени“! 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки