Патриотите внесоха предложение за промени в Закона за лова


Патриотите внесоха предложение за промени в Закона за лова
15 Септември 2017, Петък


Вижте какво предвиждат те

Автор: Десант

Депутатите от парламентарната група на „Обединени патриоти" внесоха законопроект за изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча, съгласно който земеделският министър ще може със своя заповед да променя сроковете за ловуване на някои видове животни.

Това ще бъде като част от мерките за профилактика, ограничаване или ликвидиране на болести по дивеча и ще става след съгласуване с екоминистъра.

Съгласно мотивите на патриотите, тези промени се налагат заради зачестяването на регистрираните щети, нанасяни от дивите животни, както и поради усложнената епизоотична обстановка, свързана с разпространението на африканската чума по свинете, която води след себе си до значителни икономически загуби.

За да реагира адекватно на тези проблеми, законопроектът предвижда министърът на земеделието, храните и горите, съобразно конкретната обстановка, все пак да има възможност да променя сроковете за ловуване с цел да се регулира числеността на дивечовите запаси.

Предстои законопроектът да бъде разгледан от Комисията по земеделието и храните и Комисията по околната среда и водите, преди да стигне до гласуване в пленарна зала.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки