По-близо до космоса: Музеят на авиацията в Крумово обяви днес вход свободен


По-близо до космоса: Музеят на авиацията в Крумово обяви днес вход свободен
Снимка: Кросс
15 Септември 2017, Петък


Ще има и дегустация на космическа храна за част от зрителите, избрани чрез томбола

Автор: Силвия Горанова

Филиалът на Националния военноисторически музей – Музеят на авиацията в Крумово се включи в Нощ ма музеите в Пловдив с проекта си „По-близо до Космоса“.

В рамките на инициативата от 15,00 до 20,00 часа днес, 15 септември, музеят ще посреща своите гости с вход свободен, а посетителите ще се отправят на междузвездна разходка.

Те ще могат да си направят снимка за спомен като първия български космонавт, ще разберат как се произвежда космическа храна и ще я дегустират.

Любителите на авиацията ще разгледат отвътре кабините на вертолетите Ми-1 и Ми-24 и ще открият нова информация за летателните апарати от външната експозиция в играта „Летец откривател“.

За първи път в този ден гостите на музея ще могат да разгледат и международната фотоизложба „Армиите в Голямата война“, създадена от Института за история на Италианското възраждане в сътрудничество с Фондация Исторически музей на Трентино, и реализирана със съдействието на Национален военноисторически музей – София, и Музей за военна история – Виена.

Изложбата представя участието на Австрия, България, Франция, Германия, Турция, Обединеното кралство и Съединени американски щати в Първата световна война.

Ето и програмата на музея по часове:

15.00 – 20 часа: вход свободен
15.00 – 20 часа: възможност за снимка в космически костюм, чрез специално изработено табло със снимка на костюма на Георги Иванов
15.00 – 20 часа: достъп на посетителите до кабините на вертолетите Ми-1 и Ми-24
15.00 – 20 часа: игра „Летец откривател“ – откриване на детайли на летателните апарати от външната експозиция и свързване с конкретните самолети и вертолети, на които принадлежат
17.00 – 18.00 часа: презентация на производството на лиофилизирани храни и методите на сублимационно сушене /т.н космическа храна/ на доц. Илиана Начева от Института по криобилогия и хранителни технологии
18.00 – 20.00 часа: да вкусиш Космоса – дегустация на космическа храна на част от зрителите, избрани чрез томбола


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки