Дъщеря на пожарникар написа: „Сърцето на тате ухае на дим"


Дъщеря на пожарникар написа: „Сърцето на тате ухае на дим"
Ключови думи: баща, пожарникар, писмо
14 Септември 2017, Четвъртък


Вижте трогателното писмо на 13-годишната Мария Сиракова, което тя написа до своя баща огнеборец

Автор: Десант

По повод професионалния празник на пожарникаря, който празнуваме днес, на 14 септември, кърджалийският сайт 24rodopi.com публикува трогателното писмо на 13-годишната Мария Сиракова до нейния баща огнеборец. 

Препечатваме го без редакторска намеса. 

„Моят баща не е супер герой, няма супер мускули, нито е от бляскавият хайлайф на жълтите списания. Той е Татко. Един от многото български мъже около вас. Няма супер сили, но с лекота води епични битки със забързаното ми ежедневие и честите избухвания на „мое величие" - тийнейджъра.

Татко е спасител-пожарникар. Неговите ръце не са меки като на мама, те носят белезите на всяко дежурство. Неговите ръце са тези, които режат ламарината при катастрофи и вадят оцелели. Здраво стиснали струйника в огнения ад.

Сърцето на тате ухае на дим! То е като палтото на Серафим - кръпки, съшити от спасени човешки животи и дупки от загинали хора. Очите на тате са виждали много. Понякога са огнена жарава, друг път дълбоки, потънали в сълзи. Да, и силните татковци плачат, но тайно, скришом, без звук.

Тате, знам, че думите чест и достойнство са огън и плам. Ти ме научи да заставам на страната на правдата, че пламъкът на лъжата изпепелява само лъжеца.

Тате, знам, че много от личните ти интереси се превърнаха във въглени в името на това семейството ни да е добре. Ти никого не ме натовари с житейски проблеми, а ме остави да бъда просто дете. Ти ми показа, че бялата лястовица е свила гнездо у дома. А то е крехко и трябва да се пази от силния вятър, за да не разтели пожар в семейството.

Тате, знам, че трябва да бъда добър човек. Да не предавам приятелите си, като малък задружен отряд, в който всеки е сила и дух. Готова съм да подада ръка.

Тате,... обичам те, ти си просто... МОЯТ БАЩА!

На теб и на всички твои колеги, бащи пожарникари пожелавам крепко здраве, спорен и успешен труд! Нека горят само сърцата ви, прибирайки се удовлетворени у дома! Честит празник!".


Източник: rodopi24.bg



В категории: Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Firebg
19.09.2018 08:06:34
0
0
Браво на момичето!
1
Елисей
16.09.2017 20:50:01
0
0
Много вярно и точно, поздравления за aвторa! Странно, толкова време след публикациятa и никакъв коментар, явно има причина, но каквато и да е, още един път, поздравления зa Aвтора.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки