Ето я Диана – фаталната жена от Сливен, организирала зверско престъпление срещу бургазлия


Ето я Диана – фаталната жена от Сливен, организирала зверско престъпление срещу бургазлия
14 Септември 2017, Четвъртък


Повече от 30 часа тя и двама нейни съучастници държали в сливенска къща жертвата си, пребивали го до безсъзнание, издевателствали сексуално върху него, за да им даде достъп до банковите си сметки

Автор: Светлана Николова

30-годишната Диана Куртева от Сливен е основен организатор на едно от най-зловещите престъпления, извършвани в областта през последните години. Повече от 30 часа тя и още двама нейни съучастници държали против волята му 30-годишен мъж от Бургас. Садизмът, с който групата е издевателствала над жертвата е смутила дори обръгналите криминалисти от Сливен и Бургас.

Подробности за престъплението дадоха днес административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, заместник административният ръководител на АП в морския град Йовита Григорова, директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и директорът на ОД на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков.


Прокурор Йовита Григорова, комисар Калоян Калоянов, апелативен прокурор Любомир Петров и комисар Димитър Величков (от ляво надясно)

Бургазлията е международен шофьор на TIR. Преди няколко месеца той започнал виртуална връзка с Диана. Интернет запознанството им преминало в среща на живо през август. Мъжът демонстрирал пред сливналийката финансово благополучие, купувал й скъпи дрехи, водил я на ресторанти.

На 8 септември, по нейна покана, той отишъл в Сливен със собствената си кола, в къща в кв. „Комлука“. Любовната среща обаче преминала в скарване, Диана се развикала, след което в стаята нахлули двама мъже с маски на лицата. Двамата повалили наивния бургазлия на земята, вързали го и започнали да го бият.

Единият от нападателите се казва Станислав Стоянов, на 32 години, също от Сливен. Предполага се, че той също имал любовна авантюра с Диана. Вторият мъж е на 24 години, но името му все още не е огласено, въпреки че и той е задържан.

В следващите часове противозаконно задържаният мъж е стигнал до деветия кръг на ада. Изобретателните садисти не оставили здраво място по тялото, извършвали са и сексуални извращения с него, разказа Любомир Петров пред журналисти.  

Групата била приготвила и лозарска ножица, с която имала намерение да му реже пръстите, заплашвали го, че що го побият на кол. Целта на мъченията е била да му вземат дебитните и кредитни карти и да му опразнят банковите сметки. След като им дал пълен достъп до картите си, те пробвали да му изтеглят парите, но по една случайност не успели.

В неделя, на 10 септември, изродите захвърлили мъжа на Карандила, както бил завързан със „свински опашки“. Най-вероятно са предполагали, че няма да оцелее до сутринта.

По някакво чудо мъжът е успял обаче да се освободи от връзките и се е добрал до телефон, откъдето е подал сигнал до IV РПУ в Бургас, че е бил отвлечен.

От срам и шок след преживяното първоначално той дал противоречива и подвеждаща информация на полицаите. Казал, че е отвлечен от Бургас от хора, които не познава и никога не е виждал, че е закаран на място, което не знае къде се намира.

Въпреки липсата на информация, за по-малко от 24 часа екипи на полицията в Сливен и Бургас са установили извършителите и са ги задържали.

Мярката за неотклонение ще им бъде гледана днес в Районен съд- Сливен.

Диана Куртева е известна в родния си град с непрекъснатите публични скандали. Има две деца. Второто детенце е от законния й съпруг К.Ф., който я напуснал заради ужасния й характер, но тя и след развода продължавала да го изнудва.

От полицията съобщават, че е наркозависима. Хората от Сливен твърдят, че често са я виждали дрогирана, злоупотребявала и с алкохол. Не се е задържала на работно място. За да си набави лесни доходи, тя примамвала мъже от профила си във Фейсбук. Така на въдицата й се закачил бургазлията.


„Моят апел на гражданите е, ако попаднат в подобна ситуация или са жертва на похищение, да дават максимално точни и обективни обяснения, за да могат колегите да си вършат работата“, каза още Любомир Петров.

„Вярно е, че колегите за 24 часа разплетоха това обвинение, но щеше да се случи много бързо", добави директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

И тримата арестувани са от български произход, Диана е задържана и преди заради използването на наркотици. С криминално минало е и нейният алтернативен любовник Станислав Стоянов. Той е многократно осъждан за кражби, грабежи и разпространение на наркотици, някои от присъдите е излежал в затвора.


В категории: Новини , Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Петър
14.09.2017 11:02:24
2
0
Anesti Petkov мангалите за 5 лв. убиват ти за 200 лв. се възмущаваш
цял късмет е че е жив въобще
1
Бахмамаму
14.09.2017 10:45:37
10
8
Бахти циганката грозна, как на тая заразна смръдлива путка ще се върже некой уа? Сигурно и тоя е мангуста 100%
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки