Най-големият на Балканите офроуд маратон ще премине за първи път през Приморско


Най-големият на Балканите офроуд маратон ще премине за първи път през Приморско
Снимки: Община Приморско
13 Септември 2017, Сряда


Отсечки от трасето с дължина от над 2000 километра преминават от Добруджа до Странджа и Тракийската низина

Автор: Десант

Мотоциклети, ATV-четириколки, бъгита, джипове и страховити рали камиони ще вдигнат пясък и прах край блеговете на Приморско. Мощните машини ще мерят сили в най-големия офроуд шампионат на Балканите "Balkan offroad rallye", което за първи път в историята си ще гостува в морския град.



Седмото поредно издание на международния офроуд маратон ще се проведе от 16 до 23 септември и в него ще вземат участие пилоти от цяла Европа, както и най-добрите български офроуд състезатели. Те ще се състезават по трасе с дължина от над 2000 километра, с отсечки от Добруджа до Странджа и Тракийската низина.

Красивият ни черноморски курорт ще поеме бивака на надпреварата за цели 5 дни. Тъкмо в Приморско ще е и стартът на второто издание от макадамовото рали за исторически автомобили "Balkan classic rallye". Надпреварата ще събере на едно място някои от най-бързите и красиви рали-автомобили, произведени между 1968 и 1985 г., сред които се нареждат култовите Porsche 911, Toyota Corolla GT, Ford Cortina и FSO Polonez.

Тук не става дума за ретро парад, а за оспорвана надпревара – участниците в класическото рали ще се изправят срещу 1600-километрово трасе, минаващо по черни и чакълирани пътища, като скоростите в състезателните отсечки могат да достигнат до 200 км/ч, при това, при навигация в непознати терени.

Жителите и гостите на Приморско ще могат да видят отблизо уникалните състезателни машини, които ще са разположени в сервизен парк край комплекс „Магнолиите” и „Форест Бийч” от 17 до 21 септември. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки