Селският мол в Габрово кани на домашна лютеница, варена на жив огън


Селският мол в Габрово кани на домашна лютеница, варена на жив огън
Снимка: gabrovonews.bg
12 Септември 2017, Вторник




Автор: Десант

Габровският базар „Забравени, традиции живи вкусове“ навършва три години. По повод рожденния си ден в Селския мол организаторите му ще черпят днес, 12 септември, с домашна лютеница, приготвена на огън.

Демонстрацията ще започне точно в 17,30 часа. Изкушените да опитат ще се научат как да си направят от пикантното лакомство сами. А когато сместа от печени чушки и млени домати „направи пътечка“, всички ще могат да похапнат.

Селският мол ще се състои в парка до бившия текстилен техникум, където инициативата „проходи" през 2014 г. Оттогава тя навъртя почти 30 издания и събра много приятели и съратници – хора и организации, които милеят за онова традиционно знание и опит, което е културно и икономическо богатство на региона, и което може да изчезне безвъзвратно, ако няма кой на кого да го предаде.

На своя рожден ден Селският мол ще предложи още плодове, зеленчуци, фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти. Ще има демонстрации и дегустации. Както и томбола за всички посетители.

Фолклорна сцена и хоро ще задържат вниманието към народното творчество, продуктите и изделията без бар код и „Е“-та, произведени с любов към близките хора и грижа за тяхното здраве и природата.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки