Българските плажове са територия на беззаконието, а Слънчев бряг се е превърнал в корупционно гнездо


Българските плажове са територия на беззаконието, а Слънчев бряг се е превърнал в корупционно гнездо
11 Септември 2017, Понеделник


Държавата получава едва 8 млн. лева печалба от всички плажове у нас, а концесионерите реализират десетократно по-голяма приход, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов в ефира на БНТ тази сутрин

Автор: Силвия Горанова

Държавата получава едва 8 млн. лева печалба от всички плажове у нас, а концесионерите реализират десетократно по-голяма приход. Преместваемите обекти по морските курорти трябва да се премахнат, а собствеността на алеите и ВиК мрежата да се прехвърли от държавата на общините. 



Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов по БНТ. Институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето, затова той лично се е включил в тях, за да покаже, че държавата има воля да се справи с проблема.

Плажът у нас се е превърнал в територия на беззаконието, добави Валери Симеонов. Той допълни, че преместваемите обекти приличат на бежански лагер, съсипват нормалния курорт и пречат на това, за което са дошли туристите - плажът и морето.

"Отминало е времето на тези преместваеми обекти. В момента има пренасищане на стоки, които не се търсят. Най-отвратителното е, че тези обекти са корупционни сделки с един концесионер“, каза още вицепремиерът като уточни, че това става със съгласуването на Министерство на туризма. 

Цялата концепция за концесии на плажовете е тотално сбъркана, обясни той. 

Според Валери Симеонов трябва да се премахне двойната собственост в националните курорти, където алеите, ВИК-мрежата са собственост на държавата, а хотелите са частни и държавата има задължение само да инвестира в поддръжката на инфраструктурата. 

„Ще настоявам час по-скоро тази собственост да се прехвърли. Слънчев бряг АД се е превърнало в едно корупционно гнездо. Всичко това може да се реши,когато собственикът е този, който събира парите. Кметовете на Несебър са готови да поемат тази инфраструктура. Остава държавата да приеме това нещо, с което ще премахне корупцинните сделки“, категоричен е вицепремиерът.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки