Борисов в Русе: Уж асфалт не се яде, а все за пътищата питате


Борисов в Русе: Уж асфалт не се яде, а все за пътищата питате
10 Септември 2017, Неделя


Това коментира пред журналисти премиерът, който бе на откриването на възстановения храм „Всех Святих“. Ето какво е предвидила още държавата за дунавския град

Автор: Десант

Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. Това коментира пред журналисти в Русе премиерът Бойко Борисов, който бе на откриването на възстановения храм „Всех Святих“.

„Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановена след пълно разрушаване стара църква. Предстои да бъде довършен и новия храм в Бяла. В сряда пък ще бъдат отпуснати 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. Това ще стане и на много други места “, заяви Борисов.

На въпрос дали ще бъдат осигурени средства и за изписването на храма, той отговори: „Всичко, което поискат патриархът и владиците, се случва“.

Попитан за пътя Русе-Бяла, той обясни, че в момента се проектира. На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за построяването му и да не се вадят пари от бюджета“, допълни Борисов.

Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. В сряда, на заседание на МС, ще стартираме основно обновяване на двете големи училищата в Русе – математическата гимназия и „Христо Ботев“, плюс три детски градини и още едно училище.

Започват до дни и мащабните ремонти в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме“
, каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури.

„Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения. България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури“, отбеляза премиерът.


В категории: Политика , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки