Ангела Меркел с нови заплахи към страните от ЕС, които не искат мигранти


Ангела Меркел с нови заплахи към страните от ЕС, които не искат мигранти
10 Септември 2017, Неделя


Държавите, които не участват в схемата за квотно разпределение на пришълците от Азия и Африка, не могат да разчитат на помощ в други сфери, каза германският канцлер

Автор: Десант

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че страните, които не участват в схемата за квотно разпределение на мигранти в Европа могат да получат отказ, ако поискат помощ в други сфери, предаде AFP, циирана от агенция „Фокус”.

„Ако няма солидарност по миграцията, няма да има такава и в други сфери и това ще се отрази зле на европейската кохезия“, заяви Меркел.

Коментарите на канцлера могат да се разтълкуват като предупреждение към източноевропейските държави, които получават милиарди евро от членството си в ЕС за разлика от страните нетни донори като Германия.

Меркел посочи, че разпределянето на бежанците сред страните от ЕС ще стане по-просто, след като миграционната политика на Съюза получи по-здрава основа. „Може би ще бъде по-лесно да се постигне подобен механизъм за разпределение в Европа, ако всички други елементи от бежанската и миграционната политика станат по-стабилни“, добави тя.

„Ако успешно се справим с причините за миграцията, ефективно защитаваме своите граници, имаме партньорство с Африка и спрем трафика на хора, тогава недоверието към управляемата легална миграция ще се разсее“, смята Меркел.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
PRAV KUM
11.09.2017 11:42:16
0
0
A 1-VO SI INTEGRIRAI/DO OKTOMVRI/TEZI KOITO TI LI4NO SI POKANI,PA TOGAVA SE POITVAI DA NI GI NATRISASH NA NAS!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки