Поредната сръбска провокация в Босилеград


Поредната сръбска провокация в Босилеград
Снимка: КИЦ Босилеград
08 Септември 2017, Петък


За пореден път на 8 септември в Западните покрайнини демонстративно бе отбелязан... „Деня на освобождението от българската фашистка окупация“

Автор: Иван Николов, КИЦ „Босилеград"

И тази година на 8 септември в ранните утринни часове представители на местната организация на Съюза на бойците на народноосводителната война побързаха да отбележат „Деня на освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация“ с полагане на венец на партизанската чешма в центъра на града.

Тази чешма бе построена с общински средства и разрешение на кмета Владимир Захариев през 2006 г., само една година след откриването на паметника на Левски. Още тогава беше ясно, че това се прави с цел провокиране на антибългарски чувства и постигане на „идеологически баланс“ в отговор на бюст-паметника на Апостола на българската свобода.

Идеологическата постановка за „освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация“ се влачи още от времето на комунистическа Югославия и е пълен исторически фалшификат – на 8 септември 1944 г. в Босилеград не се е случило абсолютно нищо.

Няма никакво съмнение, че отбелязването там на 8 септември се прави с цел провокиране и заплаха към всички родолюбиви и просветени българи в Западните покрайнини.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки