Идва краят на бар кроловете в Слънчев бряг


Идва краят на бар кроловете в Слънчев бряг
08 Септември 2017, Петък


Провеждането им вече е със затихващи функции

Автор: Десант

Широко дискутираните „бар кролове", които туроператори провеждат на територията на "Слънчев бряг", бележат спад. През тази година приходите на дружеството от такава дейност възлизат на 6350 лева или приблизително 120 брой турове, като за сравнение през 2011 г. от началото на регистрирането им са били провеждани 750 реален брой турове.

Чрез контрола, осъществяван от "Слънчев бряг" АД, провеждането им е вече със затихващи функции.

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов се зарече да спре практиката с т.нар. бар-кролове в най-големия български курорт.

Преди време той коментира пред бТВ, че лично е наблюдавал една от организираните среднощни алкохолни обиколки, в която участват "силно опиянени младежи на тумби от по 100-200 души", и окачестви участващите в бар кроловите дискотеки като "Содом и Гомор".

По думите на Валери Симеонов, запоите се организират със съгласието на държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което той определи като неприемливо.

Бар крол е термин, обозначаващ обикалянето на поредица от предварително подбрани барове, във всеки от който програмата и питиетата са разнообразни.

Наблюдаващият туризма вицепремиер Валери Симеонов обяви миналата седмица, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" трябва да бъде ликвидирано. Компанията е 75 процента собственост на държавата.

В парламента министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че се работи по финализирането на правния и финансов анализ за това дали активите на дружество да се прехвърлят на общината, дали акциите да й се прехвърлят, трябва да бъде направен и анализ на това колко държавата трябва да плати на миноритарните акционери, защото дружеството е със смесено участие.

Обмислят се и други правни форми, допълни министърът. Тя изрази надежда най-късно до месец да бъдат представени в ресорната парламентарна комисия възможните стъпки, които ще се предприемат.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки