Започва ремонтът на пътя убиец Русе-Бяла


Започва ремонтът на пътя убиец Русе-Бяла
Снимка: pik.bg
07 Септември 2017, Четвъртък


Инцидентите по това шосе са почти ежедневие

Автор: Десант

Парите за ремонт на пътя Русе - Бяла идват. Това съобщи председателят на комисията за регионално развитие в парламента и депутат от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, предаде Акцент.БГ.

Очаква се правителството да приеме постановление, с което да бъдат отпуснати обещаните 4 млн. лева, но на практика работата по шосето убиец започна днес.

Пусната е малка поръчка, така че работата да не се бави повече, а след като бъдат отпуснати е обещаните пари, ремонтът ще продължи.

Вече се извършва работа на терен, като до две седмици вероятно ще започне и същинският ремонт.

Ще бъде преасфалтирана отсечка от 8 км при Беленския баир, както и ще се положи нов слой асфалт в участъка  след Мидата в посока Русе.

Шосето, свързващо дунавския град с Бяла, е неизменно в топ три на пътищата с най-много катастрофи. Инцидентите на него са почти ежедневие.

Според статистиката, ежедневно оттам на път за Дунав мост преминават близо 3000 тежки камиона, а за денонощие - близо 9000 превозни средства. През есенно-зимния сезон ситуацията по това трасе е още по неблагоприятна, заради големите преспи и снегонавявания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки