Ангел Джамбазки защити нашите граничари


Ангел Джамбазки защити нашите граничари
07 Септември 2017, Четвъртък


Той окачестви недоказаните обвинения на колежката си Кати Пири като клевета

Автор: Десант

Българският евродепутат Ангел Джамбазки изпрати писмо до холандската си колежка Кати Пири, в което иска обяснения за твърденията й, с които тя хвърля обвинения в корупция към български гранични служители от „Капитан Андреево“ .

„Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но на който най-накрая  трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство“, е написала холандката във "Фейсбук".

Ангел Джамбазки намира това твърдение за изключително скандално и обидно. „В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже - с годни доказателства, пред съда и прокуратурата", настоява Джамбазки и призовава Пири да докаже обвиненията си.

В противен случай нашият евродепутат е категоричен, че тя ще дължи извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС, включително и от проникването на нелегални имигранти и терористи, в едни изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите членки.

Писма за случая българинът е изпратил ръководството на Европейския парламент и Европейската комисия. Джамбазки алармира председателя на ЕП Антония Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, първия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, председателя на парламентарната група на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и председателя на ПЕС Сергей Станишев, към която група принадлежи Пири, че твърденията на поландката, неподкрепени с годни доказателства, са клевета, обидни са и са неприемливи за труда на българските гранични служители.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки