Огънят за малко да изпепели банята в "Овча купел"


Огънят за малко да изпепели банята в "Овча купел"
06 Септември 2017, Сряда


Култовата сграда трябваше да бъде ремонтирана по европейска програма, но парите бяха спрени в началото на април след одитен доклад на Европейската комисия

Автор: Десант

Пожар вилня в минералната баня в столичния квартал "Овча купел", която е паметник на културата.
Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила пълното унищожаване на сградата, предаде БНТ.

"Пламъци излизаха от първия етаж на сградата. Ние успяхме да спрем да не стигне до втория етаж. Тъкмо се качваше по стълбите на втория етаж когато ние дойдохме и успяхме да спасим доста голяма част. Тъй като вътре няма електричество, се съмняваме, че причината най-вероятно е небрежност при боравене с открит огън.", сподели Димитър Атанасов, началник смяна и инспектор в 6-та районна служба ПБЗН.

Култовата постройка трябваше да бъде ремонтирана по Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и да бъде превърната в център за изследване на лечебните свойства на водите. Средствата бяха спрени в началото на април след одитен доклад на Европейската комисия.

"Всички искаме сградатада бъде възстановена по възможно най-бързия начин.", заяви Христина Семерджиева, кмет на район "Овча купел".

Тя добави, че ще бъдат взети специални мерки зданието да бъде оградено и хората да нямат достъп до него, докато започне неговата реставрация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки