Организират безплатен курс “Основи на програмирането”


Организират безплатен курс “Основи на програмирането”
06 Септември 2017, Сряда


Обучението е за начинаещи без възрастови ограничения ще се извършва в 38 града

Автор: Десант

Напълно безплатен курс “Основи на програмирането” организира Софтуерният университет в 38 града у нас. Освен в големите областни центрове, това ще може да стане и в Горна Оряховица, Казанлък, Асеновград, Димитровград, Дупница, Свищов, Петрич, Самоков, Сопот, Ботевград и Троян.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи - без възрастови ограничения и без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.

Чрез този проект Софтуерния университет дава възможност на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането. Това е една крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безраработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места и пр .

Кандидатстването за курса "Основни на програмирането" e отворено до 28 септември 2017 г.
Курсът започва на 7 октомври и ще продължи 2 месецa, като занятията ще се провеждат всяка събота.

Който желае, може да продължи образованието си в програмата по софтуерно инженерство към университета, но там вече обучението е срещу съответната такса. Приемният изпит за специалността ще е на 16 и 17 декември, а новоприетите студенти ще започнат влязат в учебните дали през януари 2018 г. Освен в присъствена форма, обучението може да се осъществи и онлайн. Подробности може да се намерят в сайта на Софтуерния университет softuni.bg.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки