Какво да изберем в неделя: Слънце край морето или гръмотевици в планината


Какво да изберем в неделя: Слънце край морето или гръмотевици в планината
02 Септември 2017, Събота


Такава е прогнозата за 3 септември според Националния институт по метеорология и хидрология

Автор: Силвия Горанова

Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Централна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места там ще има краткотрайни валежи, временно - интензивни и придружени с гръмотевични бури.

Има условия за градушки, съобщават от  Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд и привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, привечер ще се усилва.

Над планините в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки