Димитровград празнува 70 години от създаването си


Димитровград празнува 70 години от създаването си
Снимка: Дарик
02 Септември 2017, Събота


По случай годишнината Румен Радев удостои града с почетен знак на президента

Автор: Десант

С почетния си знак президентът отличи Димитровград по повод 70-ата годишнина на градa.

“Преди седемдесет години една безкористна мечта събира младежи от различни краища на родината. Със съзидателен устрем те полагат основите на града, който се е превърнал в символ на своето време и до днес гордо и достойно защитава своето мото „Аз съм и ще бъда“. Вярвам, че онзи плам и стремеж за прогрес и до днес води жителите на Димитровград напред, се казва в поздравлението на държавния глава, който обаче не присъства лично на събитието.

„Забележителната архитектура и градоустройство дават перспективи за развитие на алтернативен туризъм, а благоприятното географско разположение предполага утвърждаването на града като търговски и транспортен център с важно значение за Южна България“, се казва още в поздравителната телеграма.

Концерти, спортни и културни прояви, изложби, лятно кино, футболен мач на асовете от звезната `94, демонстративен мач по тенис, откриване на ретро-апартамент от времето на соца, каскади и много други забавления очакват днес гражданите и гостите на Димитровград.

Сред акцентите на празничната програма са музикален парад на военни оркестри, изпълнения на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

Ценителите на евръгрийните ще могат да им се насладят в станалия традиционен пиано бар на открито, с Пейо Филипов от легендарния софийски пиано бар „Camino“.

Васил Найденов е звездата на 2 септември. Изпълнителят на едни от най-големите български хитове ще зарадва публиката с грандиозен концерт от сцената на пл. „България“.

Въпреки празника и голямото отличие, в града цари известно разочарование заради това, че президентът, който е родом точно от Димитровград, не е уважил съгражданите си в този ден.


В категории: Новини , Общини , Нова история

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки