МВР обяви за издирване съпруга на убитата в Пещера жена


МВР обяви за издирване съпруга на убитата в Пещера жена
Снимка: Марица
Ключови думи: убийство, Пещера, жена
02 Септември 2017, Събота


Всички полицейски екипи в област Пазарджик на пътна и криминална полиция са вдигнати на крак. По входовете и изходите на Пазарджик и Пещера има засилено полицейско присъствие

Автор: Янко Георгиев

Жена на около 40 години е убита снощи в Пещера. Това е станало в петък вечерта след скандал в заведение. Жертвата, за която се знае, че се казва Катя и, че е от Пазарджик, е била нападната малко по-късно на улицата.

Предполога се, че убийството е извършено с нож. 

Говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов обясни, че снощи, малко след 19:30 часа, в РУ - Пещера е получен сигнал от граждани, че на кръстовище в родопския град лежи жена в безпомощно състояние.

„Към мястото незабавно са насочени служители от полицейското управление и екип на „Спешна помощ". Органите на реда и медиците установили, че жената е с наранявания с остър предмет в областта на тялото. Въпреки усилията на лекарите, тя е починала. Криминалисти от РУ - Пещера и ОДМВР - Пазарджик разследват тежкото престъпление. За работа по случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти, разследващ полицай, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори.

Установена е самоличността на починалата - жена на 41 години от Пазарджик. Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик. В хода на разследването е изяснено, че по всяка вероятност семеен скандал между жертвата и съпруга ѝ е в основата на спречкването и последвалото намушкване.

Нападателят е успял да избяга с автомобил. Установени са свидетели на престъплението, извършен е оглед на местопроизшествието, екипи на РУ - Пещера, ОДМВР - Пазарджик, както и останалите полицейски управления в региона са блокирали основните пътни артерии", коментира Стоянов, пред „Фокус".

Той добави, че действията по локализиране и задържане на извършителя на тежкото престъпление продължават, образувано е дознание.

Съпругът на жертвата е обявен за общодържавно издирване.

„Всички полицейски екипи в област Пазарджик на пътна и криминална полиция са вдигнати на крак. По входовете и изходите на Пазарджик и Пещера има засилено полицейско присъствие", добави Стоянов.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки