Втора проверка на скандалния блок 40 в бургаския ж.к. „Славейков“


Втора проверка на скандалния блок 40 в бургаския ж.к. „Славейков“
01 Септември 2017, Петък


Недоволни от санирането на жилищната сграда граждани и фирмата изпълнител ще се срещнат очи в очи в понеделник

Автор: Силвия Горанова

Община Бургас е извършила повторна проверка на прословутия блок 40 в ж.к. „Славейков“, където от седмици тлее напрежение между собственици на апартаменти и фирмата изпълнител на строителните дейности по санирането.

Както Десант вече съобщи, хората се оплакват от забавяне на ремонтите, от некачествено изпълнение на работата, от неправилно съхраняване на строителните материали.



Най-тежкото им обвинение обаче е, че служители на фирмата им искали пари на ръка, за да свършат услуги, за които вече им е било платено по линия на програмата за енергийна ефективност.

Възрастни хора си плащат за безплатното саниране в Бургас

Екип на Десант се срещна с главния инженер в Дирекция „Строителство“ на Община Бургас Веселина Цакова, за да коментира скандала.

„Действително при бл. 40 в ж.к. „Славейков“ имаше известно забавяне при изпълнение на строителните работи. Направили сме една официална проверка преди около месец и сме излезли с констативен протокол. Оттогава насам строителните работи вървят в график, всички живущи са уведомени за предстоящите дейности. Надяваме се забавянето да бъде наваксано и крайният срок – 10 октомври, да бъде спазен. Задната фасада трябва да приключи до 10 септември.

Заради скандалите, за които научаваме от медиите, преди два дни започвахме втора проверка, резултатите от която ще станат ясни другата седмица“
, каза Веселина Цокова.

Тя увери, че ако не спази крайния срок, фирмата търпи големи санкции, предвидени в закона - по 1,5 процента за всеки просрочен ден от договорената сума за целия период.

„В момента там има мобилизация, на блока работят повече от 20 човека, въпреки че сега е байрам, а наетите работници почти на сто процента са мюсюлмани.

Има обаче като че ли известно затруднение в комуникацията между живущите в сградата и техническия ръководител на обекта Янчо Бакърджиев. В понеделник сме насрочили среща с ръководството на фирмата изпълнител и недоволните от нея хора.

На тази среща ще присъстват и представители на Община Бургас, както и на строителния надзор, за да видим какви реално са оплакванията на живущите“,
каза още Веселина Цокова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки