Цяла нощ инспектори от ИАРА ловиха бракониери край язовир Мандра


Цяла нощ инспектори от ИАРА ловиха бракониери край язовир Мандра
Снимка: ИАРА
01 Септември 2017, Петък


Масираните проверки на испекторите край водоема ще продължат и занапред

Автор: Десант

Инспектори от ГД РК на ИАРА започнаха тази нощ в 1 часа проверка по установяване на незаконен риболов в язовир Мандра, която продължи докъм 11,30 ч. на обяд.

Язовирът е най-големият от четирите бургаски езера - той е с обща площ от 38,84 кв. км. Заедно с езерото Вая, в него е установен най-голям брой бракониерски набези.

Проверката е обхванала половината от водния обект, в следствие на което само сутринта са извадени почти рекордния брой от 60 мрежи, с обща дължина 6 км и съдържаща се в тях 200 кг риба - костур, сулка и платика. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Освен като площ, езерото Мандра е един от най-значимите водни обекти в Бургаска област с европейско значение с рибното си и орнитологично разнообразие. С оглед на това, ИАРА провежда регулярни акции в този водоем, като само при предишната  на брега бяха открити четири гумени лодки и бяха иззети 1200 м мрежи с улов от почти 90 кг сребриста каракуда, която беше върната във водата.

Ръководството на ИАРА е решено масираните проверки на езерото Вая и язовир Мандра да продължат и занапред и да нямат епизодичен характер.

„Усиленото противодействие на незаконния, недеклариран и нерегулиран риболов и прилагането на функциите по опазване на рибните ресурси се извършва в условията на успешна координация между структурите на МЗХГ- Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителна агенция по горите и Българска агенция по безопастност на храните, органите на МВР, както и доброволните сътрудници" - уточняват от централата на ИАРА в Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки