„Войнишко лазене" в мирно време подготвят за Девети септември


„Войнишко лазене" в мирно време подготвят за Девети септември
Снимка: „Bulgarian Warrior"
01 Септември 2017, Петък


 Ентусиасти могат да тестват издържливостта си на... „Стената на Кубрат". Вижте къде

Автор: Дина Харизанова

„Това е решението срещу хаоса на съвременния и еднообразен живот, който всеки един от нас води. Това събитие ще промени начина, по който се храните, тренирате, мислите и живеете. Изпитайте духа и тялото си!".

Това призовава поканата за едно предизвикателство, което на 9 септември ще отправи към всички, които желаят да тестват своите физически възможности и издръжливост, екипът от млади и абицирани хора, известен като „Bulgarian Warrior".

Препятствията в това своеобразно състезание включват всичко – от пълзене под бодлива тел до катерене по вертикални стени със въжета. Мястото на изпитанията е местността Узана, известна като географския център на България, която предлага обширни поляни, гористи и скални трасета и спираща дъха гледка.

Повече от 5 километра е трасето в центъра на България, което средно се преминава за 1 час и 20 минути. Над 30 са препятствията по него. 

Едно от тях е т.нар. „Стена на Кубрат". За да се преодолее, човек трябва да използва координирани движения с ръцете и краката си. И да мине от другата страна без да се изпуска, защото под нея го очаква... бодлива тел.


„Стената на Кубрат"

Тя е основната заплаха и в една друга дисциплина - т.нар. „Войнишко лазене". Над главите на пълзящите по земята е опъната 10 метра бодлива тел. „Не е толкова страшно, колкото изглежда!" - успокояват момчетата от „Bulgarian Warrior" и уточняват, че телта е с идеална височина за спокойно преминаване без травми. Но за да е по-интересно, под теб нея има... кален терен.

Е, няма да разкриваме до край всички предизвикателства, които ще предложи надпреварата. Но организаторите гарантират, че след състезанието участниците ще се почувстват по-силни психически и физически, по-дисциплинирани и съсредоточени. „Защото тук се крие тайната на българския дух" - категорични са от „Bulgarian Warrior".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки