В болницата в Ловеч само още месец ще има кардиолог


В болницата в Ловеч само още месец ще има кардиолог
01 Септември 2017, Петък


Драмата с липсата на кадри там  се задълбочава

Автор: Десант

От днес - 1 септември, кардиологичното отделение в МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч трябваше да преустанови дейността си поради липса на специалисти. Причината за затварянето му бе, че единственият кардиолог – д-р Камелия Косева, напуска. В последния момент тя склони  да остане на работа до 1 октомври.

Това обаче не решава проблема, който остава на дневен ред, тъй като трябва да се намери друг кардиолог, а това се оказва трудно.

Също заради липса на лекари вече хлопнаха врати хирургия и урология. Опасност има и за АГ и неонатологично отделения, тъй като те генерират най-големи минуси за болницата. Засега обаче ще продължат да работят.

Същевременно тези дни от РЗОК потвърдиха за БТА, че частната МБАЛ „Кардиолайф“ е получила от Министерството разрешение за осъществяване на лечебна дейност от 23 август. От болницата заявиха, че в момента работи медицинският център с кабинети по кардиология и гастроентерология, ще има и по ендокринология. Отделенията ще са кардиологично и вътрешно. Лечебното заведение ще разполага и с отделение по образна диагностика с ангиограф и рентген. Очаква се скоро болницата да сключи договори за клиничните пътеки, след като разреши Надзорният съвет на НЗОК.

Заради неизплатени заплати много от персонала на държавната болница напуска и отива в частната, коментираха пред БТА медици. Прокуристът на "осакатеното" без кардиологията си лечебно заведение д-р Георги Васев призна, че от юни не са изплащани заплати, тъй като Надзорният съвет на НЗОК е намалил лимита на болницата с около 250 хиляди лева на месец, които са пренасочени към Плевен, а сметките на лечебното заведение отново са запорирани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки