Мирослав Ненков: Ще се борим със зъби и нокти за ЕМА


Мирослав Ненков: Ще се борим със зъби и нокти за ЕМА
Кадър от клипа, рекламиращ България за домакинството на ЕМА
31 Август 2017, Четвъртък


Вижте кои известни холивудски знаменитости застанаха зад кандидатурата на България да приюти Европейската агенция по лекарствата

Автор: Десант

София официално е кандидат за домакин на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Понастоящем централата й е във Великобритания, но заради излизането на кралството от ЕС институцията трябва да си намери нов дом.



Заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков сподели, че е ядосан от коментарите на хора, които твърдят, че нямаме шанс да приемем ЕМА. „Кое й е зле на София, кое й е лошото на България", попита той и се зарече, че страната ни ще се бори „със зъби и нокти" да приюти ЕМА на наша територия.

Ползите от това агенцията да е тук, са, че големи корпорации ще дойдат в София, служителите и техните семейства ще харчат големите си заплати у нас. В момента в ЕМА работят 800 служители.

Очаква се до 30 септември ЕК ще се произнесе дали отговаряме на критериите за кандидатурата ни. От родното здравно министерство са категорични, че покриваме евроизискванията. При това съществува и голяма вероятност да получим подкрепата, тъй като досега на Балканите няма ситуирана нито една европейска агенция. 

Изработен е и клип за кандидатурата ни, в който България рекламират известни холивудски знаменитости като Салма Хайек, Антонио Бандерас, Ейдриън Броуди, Джейсън Стейтън и Силвестър Сталоун.



По думите на Ненков, новото ръководство на българското Министерство на здравеопазването започнало от нулата по отношението на кандидатурата ни за ЕМА. Зам.-министърът потегля на обиколка из някои европейски столици, за да лобира пред съответните здравни министри да ни подкрепят, стана ясно на пресконференцията в здравното ведомство.

„Ще построим сграда, ако спечелим домакинството на ЕМА. Имаме капацитет да направим безболезнено преместването на служителите в София", категоричен бе той след представяне на клипа за кандидатурата ни.

"Ще се боря със сърце", увери той, обясни още веднъж, че имаме реален шанс.

​Припомняме, че другите водещи претенденти за домакинство на централата на ЕМА са Румъния и Словакия, където също няма настанени европейски институции.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки