Цистерна на „Булмаркет" пак излезе от релсите


Цистерна на „Булмаркет" пак излезе от релсите
Снимка: Булмаркет
30 Август 2017, Сряда


За случая се разбра, чак след като няколко медии писаха за него

Автор: Десант

Цистерна на частния жп превозвач „Булмаркет” отново дерайлира. Припомняме, че композиция на компанията причини трагедията на гара Хитрино, при която загинаха 7 души и 26 бяха ранени, а част от населеното място бе изравнена със земята.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) признаха за случилото се, едва след като няколко медии го оповестиха.

Инцидентът е станал в понеделник около 15,30 ч., близо до гара Самуил. Официална информация за него така и не бе съобщена.

Композицията била съставена от 24 вагона, превозващи газ и петролни продукти. От релсите излязъл само един от тях, който, за щастие, бил празен.

От НКЖИ омаловажават случая, като твърдят, че не може да се говори за дерайлиране, тъй като празният вагон е излязъл от релсите с една колоос и дори не се е наклонил.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Аврамов
31.08.2017 06:12:34
1
0
Много е притеснително, че подобни инциденти продължават да се случват. Това е ясен сигнал, че трябва да бъдат взети мерки и да се обнови железопътната инфраструктура в България. Разбира се това е и резултат от наглото източване на БДЖ и НКЖИ на което сме свидетели от години.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки