Казанлък се мъчи да продаде някогашен общински пионерски лагер


Казанлък се мъчи да продаде някогашен общински пионерски лагер
Снимки: zakazanlak.bg
30 Август 2017, Сряда


Доста частници претендирали за собственост върху имота, но няма кандидати да дадат пари за него

Автор: Десант

Пореден търг за продажбата на бившия пионерски лагер на Община Казанлък в Равда е насрочен за 13 септември. Теренът е с площ от 5660 кв. м. и се намира в непоредствена близост до брега на морето.



Както уточнява сайтът "За Казанлък", допреди двадесетина години там се помещава прословутият общински пионерски лагер, в който са летували две поколения ученици от района.

Преди една година имотът отново бе пуснат на търг при начална цена от 1 милиони 800 хиляди лева без ДДС, но така и не се явиха купувачи. Този път наддаването започва от 1 276 636 лева, което е с близо половин милион по-малко. 

Ако и сега няма желаещи да купят бившия лагер, общината е предвидила за пореден път да потърси кандидати на 27 септември. 

Имотът, който е предложен за продажба, Казанлък  си върна в началото на годината, след поредица съдебни дела с частници, претендиращи за собственост върху него.

От "За Казанлък" припомнят, че с поредица от отчуждителни процедури назад във времето, претенции за собственост върху тези лагера са изразили не малко хора.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки