Варна се сдоби със собственост върху част от морското дъно


Варна се сдоби със собственост върху част от морското дъно
Снимка: Moreto.net
30 Август 2017, Сряда


Още две общини – Левски и Велико Търново, също получиха държавни имоти. Вижте какво за какво ще ги ползват

Автор: Силвия Горанова

Правителството учреди в полза на община Варна безвъзмездно право на строеж върху имот, част от морското дъно, в границите на вътрешните морски води на България в Черно море.

Това ще позволи на община Варна да реализира проект за модернизация на рибарското пристанище „Карантината” по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

Проектът включва пристрояване и надстрояване на съществуващото хидротехническо съоръжение и изграждане на нови пристанищни съоръжения за защита на пристанищната акватория от ветрово и вълново въздействие, за приставане и обслужване на риболовните кораби и за разтоварване и първа продажба на уловите от прясна риба.

На община Левски е прехвърлена собствеността върху терена и сградите на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Й. Вапцаров“ в града.

Досега имотът е бил в управление на Министерството на земеделието, храните и горите като неин принципал. Промяната на собствеността е поради обявяването на гимназията за общинско училище.

С друго решение за частна държавна собственост беше обявена 2-етажна сграда във Велико Търново с предоставено право на управление на МВР за изпълнение на функциите на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението и на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сградата е в аварийно състояние, а възстановяването й е нецелесъобразно и изисква значителен финансов ресурс. Правителството даде съгласието си тя да бъде премахната.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки