Сто чадъра хвърлят сянка над крайезерната алея в Белослав


Сто чадъра хвърлят сянка над крайезерната алея в Белослав
Снимки: Община Белослав
30 Август 2017, Сряда


Арт инсталацията привлича все повече посетители

Автор: Диана Славчева

През 2016 г. със средства от общинския бюджет в Белослав бе изградена крайбрежна алея край Белославското езеро, която за кратко време се превърна в предпочитана зона за разходки и отдих както на местните жители, така и на много гости от съседни общини и организирани групи от близката Варна.

Преди два месеца общинската администрация се заема с реализирането на идеята там да бъде създадена арт зона, която да оформи по-голямо пространство, защитено от силното слънце през деня, и същевременно да привлича със своята атрактивност още повече посетители.

Крайбрежната зона бързо добива нетрадиционен и оригинален вид чрез монтирането над нея на романтична арт инсталация от цветни чадъри, които освен че осигуряват нежна сянка в слънчевите дни, но създават и много весело настроение и придават неповторимо очарование на това място. 

Към настоящия момент са инсталирани около 100 чадъра, уточняват пред "Десант" от Община Белослав. От местната администрация признават, че идеята е заимствана от други по-големи градове в България, както и от някои европейски градове - слънчобрани бяха монтирани за Великден в Благоевград, има ги и в португалския град Агуеда, Йерусалим, френския Арл и др. Но все пак всяко място е различно, така че внушението и общата визия на белославската чадърена алея няма аналог по света и у нас.

От Общината се надяват през следващата година арт инсталацията над крайезерната алея да бъде разширена и да стане още по-мащабна, като ще се разчита на съдействието на фирми и спонсори от цялата страна, тъй като местните финанси все пак са ограничени. 






В категории: Забележителности , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки