Миниолимпиада по скандинавско ходене ще се проведе в парк "Българка"


Миниолимпиада по скандинавско ходене ще се проведе в парк "Българка"
Снимка: Дечо Янев, Фейсбук
30 Август 2017, Сряда


Шампионатът е за непрофесионалисти, а финалът ще е в догодина в Италия. Вижте останалите три дисциплини

Автор: Десант

Олимпиада за непрофесионалисти в четири дисциплини – скандинавско ходене, бягане, планинско колоездене и състезание с лодки, ще се проведе на територията на Природeн парк "Българка" през септември, като квалификацията ще е местността Узана над Габрово, а финалът на минишампионата ще е в италианския град Понза през 2018 г.

Спортовете и трасето са полезни, достъпни и подходящи за всяка възраст, подчертават организаторите от Фондация „Европейски център за иновации, образование, наука и култура“ – Габрово, и Природен парк „Българка“.

От участниците ще бъдат избрани чрез жребий десет човека, които ще пътуват до Италия за финалите. Всички разходи по пътуване, настаняване и храна за 5 дни в град Понза през 2018 г., ще бъдат поети от организаторите. Отделно, за всеки участник ще има награда, а за първите трима от дисциплина ще има купи и медали. Специални подаръциЗще има за всички, които са  над 60-годишна възраст.

Състезанието с лодки от програмата за квалификацията в България ще е на 2 септември в местността Гачевци край Комплекс "Синкевица" в Габрово. А местността Узана - по-известна като географския център на България, на 23 септември ще бъде домакин на състезанията по скандинавско ходене и планинско колоездене.

Планинското колоездене се е доказало като отличен начин за подобряване на здравословното състояние. Колоезденето използва всички мускулни групи и тренира сърцето.

Скандинавското ходене става все по-популярно в целия свят. Причина за това е удивителната полза за здравето, както и достъпността му за хора от всички възрастови и социални групи.

Тичането сред природата не просто е страхотна тренировка, но и начин да се насладим на уникални гледки. Основните ползи от бягането по пресечен терен обаче са свързани с подобряването на физическата форма на човека.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки