В Карловско на косъм се разминаха от огнено бедствие


В Карловско на косъм се разминаха от огнено бедствие
Снимка: Карлово ТВ
29 Август 2017, Вторник


Във вчерашния следобед боеприпаси подпалиха полигона край Анево, втори пожар лумна южно от подбалканския път София-Бургас

Автор: Десант

Вчера в следобед в Карловско на косъм се разминаха от огнено бедствие, след като пожар пламна на полигона в Анево. Пламъците стигнаха на 300 метра от къщите в съседните села, съобщи  "Карлово ТВ". По непотвърдена информация на медията на военния полигон са изпитвани боеприпаси. Най-вероятно от там е тръгнала искрата, причинила пожара.

От ВМЗ съобщиха за карловския телевизионен канал, че пожарът възникнал в ранния следобед на полигона в Анево по време на планирани изпитателни действия. Той, за щастие, бързо бе локализиран и потушен.

В гасенето му се включиха около 50 военни и доброволци от Певците, които направиха полоса между горящите розови масиви и село Московец, като не позволиха пламъците да стигнат до къщите. Огънят изпепели обаче над 300 декара насаждения в лозов масив на винарска изба. 

Извън територията на оръжейницата, южно от подбалканския път София-Бургас, около 16,30 часа бе локализиран и втори пожар. Ливади горяха и между стадиона в Бяла и пътя за Пролом.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки