Биологичен тор от стрити вулканични скали - хит на панаира в Добрич


Биологичен тор от стрити вулканични скали - хит на панаира в Добрич
Снимка: Община Добрич
29 Август 2017, Вторник


Днес в добруджанския град бе открито 25-то издание юбилейно издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“

Автор: Десант

Днес в Спортен комплекс „Простор“ в Добрич бе открито юбилейното 25-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“.

Участие в него взимат над 90 фирми от Румъния, Турция, Гърция и Италия, като една трета от тях ще участват за първи път в Добричкия панаир.

По време на форума ще бъдат представени най-новите технологии, машини и съоръжения за селското стопанство, както и постижения в земеделието.

Една от новостите, с чиито достойнства посетителите ще може да се запознаят, е биологичният листен тор, получен от стрити скали. Очаква се той да направи революция на полето и в градината. Той е създаден преди две години в Австрия и вече намира приложение и в нашата страна. В основата на уникалното му действие е финото стриване на два вида вулканични варовикови скали. Готовият продукт съдържа всички необходими елементи за изхранването не само на растенията, но и на животните. Вече дори е пусната в продажба и хранителна добавка със същите съставки, предназначена и за хора.

Изложителите предлагат и нови сортове полски култури за есенна сеитба, препарати за растителна защита и много други полезни за селското стопанство стоки, техника и артикули.

Изложението в Добрич ще продължи до 2 септември. 



В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Що се излагате бре
26.02.2018 12:32:24
1
0
Щом и цимента го предлагат за тор здраве му кажи
1
ПЛАТЕНА РЕКЛАМА
21.12.2017 09:12:29
2
0
За хора става ли
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки