Биологичен тор от стрити вулканични скали - хит на панаира в Добрич


Биологичен тор от стрити вулканични скали - хит на панаира в Добрич
Снимка: Община Добрич
29 Август 2017, Вторник


Днес в добруджанския град бе открито 25-то издание юбилейно издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“

Автор: Десант

Днес в Спортен комплекс „Простор“ в Добрич бе открито юбилейното 25-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“.

Участие в него взимат над 90 фирми от Румъния, Турция, Гърция и Италия, като една трета от тях ще участват за първи път в Добричкия панаир.

По време на форума ще бъдат представени най-новите технологии, машини и съоръжения за селското стопанство, както и постижения в земеделието.

Една от новостите, с чиито достойнства посетителите ще може да се запознаят, е биологичният листен тор, получен от стрити скали. Очаква се той да направи революция на полето и в градината. Той е създаден преди две години в Австрия и вече намира приложение и в нашата страна. В основата на уникалното му действие е финото стриване на два вида вулканични варовикови скали. Готовият продукт съдържа всички необходими елементи за изхранването не само на растенията, но и на животните. Вече дори е пусната в продажба и хранителна добавка със същите съставки, предназначена и за хора.

Изложителите предлагат и нови сортове полски култури за есенна сеитба, препарати за растителна защита и много други полезни за селското стопанство стоки, техника и артикули.

Изложението в Добрич ще продължи до 2 септември. В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки